Katar Türk Okulu için protokol  
Katar Türk Okulu için protokol

Katar Türk Okulu için protokol

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve TAV CEO´su ve Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener´in katılımıyla, Katar Türk okulunun devir imza protokolü gerçekleştirildi.

Katar Türk Okulu için protokol

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  imza töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkeye yapılabilecek en büyük hizmetin eğitime yapılan hizmet olduğunu belirterek, TAV grubuna teşekkür etti. 44 öğrencisi ve 17 öğretmeni olan Katar Türk okulunun 2016 Ekim ayında faaliyete geçtiğini belirten Bakan Yılmaz, "Okulun 10 bin metrekare alanı ve 8 bin metrekare bahçesi var. Türk eğitimi gerçekten katma bir değer kazandı. Türkiye´ye yakışan bir değer kazandı. Bu değer için Sani Şener´e ve Hamdi Akın´a teşekkür ediyorum." dedi.

 

TAV CEO´su Şener ise Katar Havalimanı inşaatı yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gezisi sırasında Türk okullarının yurt dışında Millî Eğitim’e bağlı olanlarını desteklediğini ifade etmesi üzerine okul inşaatına başladıklarını söyledi. Şener, "Katar´da Türk okulu inşaatına başladık ve bitirdik. Millî Eğitim Bakanımızla bu protokolü imzalayarak, Millî Eğitim Bakanlığına Katar Türk okulunu devrediyoruz. Türkiye´ye, vatanlarına bağlı gençlerin yetişeceğine inancımız sonsuz" ifadesini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.